3. huhtikuuta 2015

Ravintolavinkit Tallinnaan - katso video!Talviloma tarjosi mahdollisuuden ottaa muutaman päivän mittaisen äkkilähdön Tallinnaan - tuohon Viron kohteeseen, joka on niin lähellä, mutta kuitenkin niin kaukana, ettei sinne aikaisemmin ollut tullut lähdettyä. Luvassa oli siis vanhan kaupungin katuja ja ennen kaikkea upeaa ruokaa. Tutkailin ravintolavinkkejä jo ennen reissua ja lopulta päädyin matkaseuralaiseni kanssa tsekkaamaan Tallinnassa opiskelevan tuttavan ravintolasuositukset.

Ensimmäisenä iltana onnistuimme tekemään pienen mutkan ennen kuin pääsimme perille hotellille, joten nälkähän siinä tarpoessa ehti tulla. Rentoutumaan pääsi kunnolla siinä vaiheessa, kun iltayhdeksän maissa ravintola Pegasuksen tarjoilija toi meille pöytään pullollisen viiniä maistettavaksi. Kelpasi, ja oli aika syventyä viinin ohella kolmen ruokalajin illalliseen.

Alun leivät levitteineen saivat nälän heräilemään vielä entisestään, joten seuraava hetki jäi makumuistoihini melkoisen vahvana: Upotin leivän kaninkoipiannoksen kastikkeeseen ja pistin sen suuhuni. Voi jumpe, miten täyteläistä ja ihanaa! Viisi tuntia kypsytelty koipi oli taivaallista.

Normaalisti en tilaisi ravintolassa perunamuusiannosta, mutta mehukkaan koiven ja upean kastikkeen kanssa se oli täydellinen kombo. Yksi parhaista koskaan syömistäni pääruuista - pakko myöntää. Myös kanssaruokailija kehui tilaamaansa pihviä erinomaiseksi, joten pääruuista pisteet himaan Pegasukselle!

Harva lautasellinen on niin hyvä, että haluaisin maistaa ravintolassa samaa annosta uudelleen. Tämä oli.
Jälkiruokana nauttimaamme suklaafondueta tarjoilija kehui kaupungin parhaaksi. Vertailukohtaa väitteelle meillä ei ollut, mutta olihan annos hyvä. Kakun sisus oli suklaisen valuvaa ja pidin kovasti myös rouskuvista kinuskirakeista. Annoksen säilykekirsikoihin oli tuunattua makua, mutta niistä en silti niin välittänyt, vaan ne saivat jäädä lautasen reunalle.

Ilta huipentui tarjoilijan kuittiin kirjoittamaan ihanaan tervehdykseen, täyteen vatsaan ja myhäilevään hymyyn. Ensimmäinen ilta Tallinnassa vei kulinaarisesti meiltä jalat alta.

Pullo punaviiniä, jaettu alkuruoka, kaksi pääruokaa ja jaettu jälkkäri kustansivat noin 65 euroa.

Pegasus, Harju 1, 10146 Tallinn.

Lounasspesiaalina kyseisenä päivänä tarjottu sienirisotto kevensi kukkaroa vitosen verran. Viinilasillnen neljä euroa.


Lounasta Tallinnassa pääsee nauttimaan erittäin halvalla, kunhan suuntaa askeleensa oikeaan paikkaan. Hipsterityylinen Klaus Kohvik sijaitsi sataman lähellä ja tättä hetkellä oikeastaan työmaan keskellä, mutta sisällä oli mukavan rento tunnelma ja hyvää ruokaa. Sienirisotto oli päivän lounaserikoinen ja maksoi viisi euroa. Sipulikeitto olisi tarjoiltu pöytään 3,5 eurolla. Plussaa erittäin osuvasti kupsennetystä risottoriisistä ja ruokien ohessa tarjoillusta saaristolaisleivästä.

Klaus Kohvik, Kalasadama 8, Tallinn.

_c_ravintola_.jpg
F-hoonen alkupalatkin rokkasivat, vaikkakin 2,5 euron talon kuohuvan kuplat olivat jääneet jonnekin matkalle.

Edullista lounasta olisi ollut tarjolla myös F-hoonessa (keitto 1,80, lounas 3,50, jälkkäri 1,20 ja koko setti kuudella eurolla), mutta me ehdimme vain illallistamaan siellä. Emme käyttäneet reissullamme taksia, vaan tännekin ravintolaan talsimme jalan. Kulkemamme reitti kulki hylätyn rautatien viertä ja ympäristö ehti jo näyttää hieman kyseenalaiselta, kun osasimme lopulta kurkata oikealle seinustalle, jossa F-hoonen pääsisäänkäynti oli.

Oven takaa avautui upea vanhaan rakennukseen tyylillä sisustettu ravintola, joka porisi mukavaa tunnelmaa ja useita pöytävarauksia myös tiistai-illtan. Joukkoon mahtui hyvin silti ilman varaustakin.

Alkuruuan leivät levitteineen tarjosivat mukavan erilaisia makuelämyksiä nälän herättelijöinä. Pääruuaksi nauttimani kahdeksan euron hintainen lohi ja polentapaistos olivat sellaista kasin tasoa. Hinta-laatu ookoo, mutta mitään tajunnanräjäyttävää annos ei tarjonnut.

Jälkiruoaksi valitsemani creme brulee vadelmasorbetilla sen sijaan ei sisältänyt moitteen sijaa. Pinta raksahteli lusikan alla juuri niin kuin pitikin ja annos oli söpö kuin sika pienenä. Menisin F-hooneen toistekin.

F-hoone, Telliskivi 60, 10412 Tallinn.

Ja kun kumminkin reissullanne poikkeatte Viru-keskuksessa niin rullatkaa itsenne portaita pitkin ylimpään kerrokseen jäätelökahvila La Muuhun ja tilatkaa pari palloa luomujätskejä. Vahva suositus etenkin sitruunalle! Pallon hinta 2,5 euroa. 

La Muu, Viru väljak 4, 10111 Tallinn.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti