17. helmikuuta 2016

Pientä eksotiikkaa aamun hetkiin | Kookospuuro


 
Blogiringin yhteistyöspostausten kautta olen päässyt aina välillä tutustumaan itselleni entuudestaan tuntemattomiin tuotteisiin ja yrityksiin.

Finnamyl ja perunasuurimot olivat itselleni täysin vieraita, mutta yrityksen verkkosivuilta oli erittäin hauska huomata, että eihän Finnamyl Oy edes sijaitse kovin kaukana kotikaupungistani - sen tuotteita valmistetaan tässä ihan nurkilla Satakunnassa Kokemäellä.

Gluteenittomuus on yksi yrityksen tuotteiden eritysipiirteistä. Välillä tuntuu, että gluteeniton ruokavalio ei ole enää vain keliaakikkojen pakosta noudattama ruokavalio, vaan sitä ovat rohkeasti lähteneet testaamaan myös monet kokeilunhaluiset. Olen esimerkiksi kuullut kokemuksista, joissa psoriasis on alkanut lieventyä gluteenittoman ruokavalion myötä.

Itse olen ollut niin kaikkiruokainen kautta aikojen, etten ole ainakaan vielä testimielessä lähtenyt kokeilemaan gluteenitonta ruokavaliota. Kuiva-ainekaapistani löytyy silti useimmiten aina muutamia gluteenittomia raaka-aineita, jotta tarvittaessa kylään saapuville ystäville olisi simppeliä valmistaa heidän ruokavaliolleen sopivia ruokia.Helmi-suurimoista valmistettu kookospuuro sopii aamun aloittajaksi tai välipalaksi.

Tarvitset: (2 annosta)
4 dl maitoa
1 1/4 dl Helmi-suurimoita
ripaus suolaa
2-3 rkl kookoshiutaleita

2 dl porkkanamehua
1 dl kohmeisia mangokuutioita
½ lime

Kuumenna maito kunnolla kiehuvaksi ja lisää maidon joukkoon Helmi-suurimot. Keitä hiljalleen sekoitellen noin kahdeksan minuutin ajan. Sekoita tämän jälkeen puuron joukkoon kookoshiutaleet, nosta puurokattila pois liedeltä ja anna sen hautua kannen alla vielä pari minuuttia.

Blendaa kohmeiset mangokuutiot porkkanamehun joukkoon ja purista sekaan puolikkaan limen mehu. Annostele valmis puuro tarjoiluastiaan ja kaada annoksen päälle oranssi fruitie.

Muiden Blogiringin bloggaajien Helmi-suurimoreseptejä kannattaa käydä selaamassa täällä.Yhteistyössä Finnamyl.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti