30. toukokuuta 2016

Piknikin makea päätös | Suklaiset tuulihatut

Suomen kesä on jo ehtinyt tänäkin kesänä näyttää niitä parhaita puoliaan. Erityisen hereillä piknikille halajavan pitää silti olla. - Kaunis auringonpaiste ja helteiset lukemat voivat kestää vain päivän tai kaksi, kunnes lämpötila painuu taas sinne perinteiseen viiteentoista asteeseen.

Itse olen pyrkinyt olemaan näinä päivinä mahdollisimman skarppina, ja olenkin vaihtanut spinningin suosiolla ulkopyöräilyyn, jos kauniin aurinkoinen päivä on osunut jumppapäivään.

Palauttava piknik on jumpan tai fillaroinnin jälkeen myös mukava nautiskella ulkosalla jos keli sen vain suinkin sallii. Rannan tai puiston voi tarvittaessa vaihtaa myös vaikka ruokailuun lasitetulla parvekkeella, mutta pientä spesiaalia kannattaa arkeen ja kesän ensimmäisiin viikonloppuihin loihtia!

Makeat tuulihatut on kätevä valmistaa ennen piknikiä ja ne pysyvät hyvin ojennuksessa, kun ne pakkaa tiiviisti kannelliseen rasiaan. Suklaatäytteiset tuulihattuset saavat pienen kesäisen säväyksen mansikkaviipaleista.

Eikä tuulihattuja kannata pelätä! Omassa mielessäni ne lukeutuivat siihen kategoriaan, jossa kokattava sapuska on niin herkkä valmistettava, että onnistuu vain kokeneilta kavereilta. Mutta niin vain nämä tuulihattut menivät ykkösellä purkkiin - tai paremmin sanottuna sinne piknik-rasiaan. ;-)

TAIKINA
100 g voita
3 dl vettä
2 dl vehnäjauhoja
3 kananmunaa
½ tl leivinjauhetta

Sulata voi ja vesi kattilassa ja anna seoksen kunnolla kiehahtaa. Sekoita kaikki jauhot kerralla nesteen joukkoon puulastalla. Anna taikinan hieman jäähtyä. Lisää kananmunat yksitellen taikinan joukkoon ja vatkaa koneella aina huolellisesti jokainen muna taikinan joukkoon. Lisää lopuksi vielä leivinjauhe taikinan joukkoon ja vatkaa taikinaa parin minuutin ajan.

Annostele taikina pursotinpussiin ja pursota leivinpaperin päälle pellille pienehköjä ruusukkeita. Paista tuulihattuja 200 asteessa noin 20 minuutin ajan. Muista olla avaamatta uunia kesken paistamisen, jotta tuulihatut eivät lässähdä!

Anna tuulihattujen jäähtyä ennen kuin avaat ne täyttämistä varten.

TÄYTE
400 g Valio Viola suklaatuorejuustoa
2 dl kuohukermaa
iso kourallinen mansikoita

Vispaa kerma vaahdoksi ja sekoita sen joukkoon suklaatuorejuusto. Pursota täyte tuulihattujen väliin ja leikkaa jokaiseen tuulihattuun myös pieni mansikkaviipale koristeeksi. Halutessasi voit koristella tuulihatut vielä tomusokerilla.


Muiden Blogiringin bloggaajien piknik-henkiset herkut Valion tuorejuustoista löytyvä Blogiringin verkkosivuilta ja vielä kattavamman tuorejuustoreseptiosion löydät Valion verkkosivuilta, joilla voi tutustua myös uusiin suolaisiin ja pienempiin, 100 gramman kokoisiin tuorejuustomakuihin.

KILPAILU! Tähän Valion kampanjaan kuuluu myös kesäinen somekampanja, jossa voi voittaa itselleen 100 euron arvoisen lahjakortin (oman valinnan mukaan joko SOK tai Kesko). Palkinnon voi voittaa postaamalla Instagramiin kesäisiä #violaretki-hashtagilla merkittyjä kuvia 3.6.-14.8. välisenä aikana. Lahjakortteja arvotaan osallistujien kesken yhteensä viisi kappaletta!

Mallia voi käydä kurkkaamassa vaikka omalta Instagram-tililtäni, joka on iloinen sekamelska ruokaa, arkea, ystäviä ja ihanaa kotikaupunkiani Raumaa! Okeiokei, pari selfietäkin siellä aina silloin tällöin esiintyy... :-)


Yhteistyössä Valio Viola.

Juttua korjattu 2.6. Valion kilpailun palkintosumma päivitetty.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti