21. huhtikuuta 2012

Sangria

Sangria tuo mieleen kesän, kaverit ja kärpäset. Kaikista noista mielleyhtymistä huolimatta valmistin Iberian niemimaalta kotoisin olevaa juomaa tänään vasta ensimmäistä kertaa. Ja alkaa näyttää siltä, että kaikki kolmesta koosta jäävät illan osalta toteutumatta: maistelen sangriaa yksin (poikakaveri tosin köllii viereisellä sohvalla), kesä on vielä kaukainen unelma vain, eikä kärpäsiä (onneksi) näy missään.

Vaillinaisesta kombosta huolimatta itse sangriassa ei ole valittamista.

Tarvitset:
0,75 l makeahkoa punaviiniä
1 dl brandya
0,5 l sitruunalimsaa
sitruunan
appelsiinin

Sekoita nesteet keskenään tarjoiluastiaan ja pilko joukkoon osa sitruunasta ja appelsiinista. Sitruunalimsan osuutta juomasta voi kasvattaa oman makunsa mukaan. Purista lopuista hedelmistä sangrian joukkoon niiden mehua. Anna makujen tekeytyä jääkaapissa noin tunti ennen tarjoilua.

5 kommenttia:

 1. Mitä punaviiniä sä käytit tässä? :)

  VastaaPoista
 2. sangria on parasta! :) mä käytin sellasta halpaa australialaista viiniä mitä alkon mimmi suositteli. sit lisäks mä laitoin omenaa, päärynää ja carambolaa sekaan, tuli aika jees :)

  VastaaPoista
 3. Olin edellisenä viikonloppuna ostanut pullon argentiinalaista Trivento Shiraz-Malbecia (http://www.alko.fi/tuotteet/fi/485697), jossa on 9 g sokeria litraa kohden. Alkon myyjän mukaan se sopi hyvin sangrian valmistukseen. :)

  Monissa ohjeissa kehotettiinkin valitsemaan melko edullinen viini. Viinin maku muuttuu niin paljon sangrian muista aineksista, ettei kannata kovin kallista punkkua alkaa läträämään tähän juomaan. :)

  Sangrian sekaan voi ilmeisesti heittää melkein kaikkia hedelmiä. Kuulin juttua, että juomaan sopii myös luumut! :)

  VastaaPoista
 4. Mä oon käyttänyt mansikkaa ja appelsiinia sangriassa, nam! tule kesä tule jo:)

  VastaaPoista
 5. Voi mansikat... Heti kun suomalaiset mansikkapenkit alkavat tuottaa ihanan makeita marjojaan, niin aion kokeilla niitä sangriassa! :)

  VastaaPoista